diumenge, 13 de desembre del 2009

Conferència Guillermo Orozco


Vídeo conferència


Guillermo Orozco Gómez és mestre i investigador del Departament d'Estudis de comunicació social a la Universitat de Gualadajara (Mèxic).

En el vídeo , Orozco parla sobre la necessitat que hi ha avui en dia de ser competents en el llenguatge audiovisual.

Una persona no interpretarà el mateix que una altre. Tothom pot veure imatges, però no de la mateixa manera. Cadascú de nosaltres ens ocupem de donar significat allò que veiem, ja que hi ha coses a tenir en compte a més a més de la imatge que veiem a simple vista. Parlo de trucs i jocs que s'empra : la velocitat, el ritme de la música, el to de la música, els colors, els paisatges, l'enfocament, la llum, etc.

Avui en dia encara som analfabets quan ens referim a noves tecnologies audiovisuals i digitals. És veritat però, que les noves generacions tenim més facilitat per aprendre sols a manejar aquestes noves tecnologies. Però.. i que en fem dels professors que porten 30 anys treballant? Hauran d'adquirir aquests coneixements audiovisuals per a dur a terme una classe?

Els mitjans audiovisuals no pretenen educar. La finalitat es crear audiència. Per tant, s'ha d'actuar amb responsabilitat davant d'aquests. En aquest moment és quan els pares tenen un paper molt important. Han de vigilar que el seu fill no miri programes perjudicials per a la seva educació. I tant els mestres com els pares han de saber aprofitar aquests mitjans audiovisuals de manera que resulti beneficiós per l'infant i aporti beneficis pedagògics.


Aquí teniu més informació sobre la conferència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada